日程安排 当前所在位置:首页 > 国际学术论坛 > 2018 > 日程安排

Conference Schedule

December 20th, 2018
9:00am--10:30am  Opening Ceremony
Chair: Prof. Bo Ji Institute of Medical Robotics
9:00am 
  
Welcome Speech by Guangzhong-Yang-Founding Dean,
Institute of Medical Robotics, Shanghai Jiao Tong University
9:05am Welcome Speech by Bin Wu-the Vice District Majistrate of
The People's Government of Minhang District
9:10am Welcome speech by the Vice President
of Shanghai Jiao Tong Univeristy
9:15am (75min) Session I: Clinical Applications and industrialization of Medical Robotics
Chair: Prof. Weidong Chen Institute of Medical Robotics
9:15am Speech by the Vice President
9:17am Application Research and Demand
of Robot in Stomatology Xudong Wang
9:30am Speech by the Vice President of
Shanghai Ninth People’s Hospital Zhang Jidong
9:32am  Robot-assisted Surgery in Renji Urology--Actuality and Perspective
Wei Xue, Director of Renji Hospital
9:45am Speech by the Vice President of
Shanghai Chest Hospital Xiaohong Fan
9:47am Robotic Assisted Radical Surgery for Lung Cancer-Application
and Development of Intelligent Technology Qingquan Luo   
10:00am Opening Ceremony of the Three Major
Clinical Research Centers Leaders of the three Affiliated Hospitals
10:10am Video Display of Strategic Partnerhip Agreements
10:20am Signing Ceremony of Strategic Partnership Agreements
(Deepwise,KINOVA,KUKA Robotics,NDI,Sense Time)
10:30am Group Photo
10:45am Tea break and Interactive Session
11:15am-18:00pm Session II: Advances and Challenges in Medical Robotics
11:15am Exoskeletons for Paraplegics and Patients of Muscular Dystrophy:
Success Stories, Lessons learned, Challenges and Perspectives
Hannes Bleuler
11:45am Augmented Reality for Surgical Vision Jaesung Hong
12:15am  Lunch Break
14:00(30min)

Optically-driven Nano Robotics and
Chemical IC Chips by 3D Micro/Nano Fabricaton KoJi Ikuta

14:30 (30min)

Micromanipulation and Microrobotics
for Precise Cell Surgery SUN DONG

15:00 (30min)

ntelligent Diagnositic and Therapeutic Devices
for Minimally Invasive Robotics Surgery Liao Hongen

15:30 (30min) Tea break& Interactive Session
16:00(30min) Wireless Power Transfer for
Miniaturized Medical Devices Zhihua Wang  
16:30(30min) Innovation- Understanding People to
Deliver a Commercially Successful Design Strategy
Steve May-Russell
17:00(30min) Robotol : A robot-based Assistance for Ear Surgery
Oliver Sterkers,Hôpitaux Universitaires Paris Nord Val de Seine
17:30(30min) Medical Robotics to Benefit Patient:
Flexible Endoscopic Surgery Robots
Dong Soo Kown
18:00-21:00 Dinner

 

December 21st, 2018
9:00-12:05am Session III: Emerging Technologies and Trends in Medical Robotics
9:05(30min) Magnetic Swimming Microrobots for Biosensing and Targeted Delivery
9:35(30min) Deep Convolutional Networks Le Zhang
9:55(20min) An Image Guided Navigation System for Laparoscopic
Pelvic Lymph Node Dissectiion Using Free--
Hand Ultrasound Tracked by Laparoscopic Vision
Lei Ma
10:15(30min) Tea Break&Interactive Session
10:45-11:15 Personal Experience and Perspectives on Robotic Exoskeleton
Yu Haoyong
11:15-11:35     Neuromorphic Chip Model of Neuromuscular Control for the
Compliant Control of Prosthetic Hand Zhen Qiu 
11:35-12:05 In-vivo Imaging Using Miniaturized Microscope
Chuanxin Niu

12:05-13:30am

Lunch Break

 

友情链接
沪交ICP备20190057 版权所有 上海交通大学医疗机器人研究院
医疗机器人研究院